0345 558 997 info@damenengroen.nl

Kozijnen

Damen & Groen BV levert duurzame kozijnen in alle maten, kleuren en oppervlaktestructuren.
Voor onze profielen worden uitsluitend de beste grondstoffen gebruikt.

Damen en Groen b.v. vertegenwoordigen een van oorsprong Belgisch bedrijf, dat al meer dan 70 jaar duurzame kozijnen produceert. Voor de profielen worden uitsluitend de beste grondstoffen gebruikt en de keuze hierin is enorm, van rechthoekig via rond en smal naar profielen met dieptewerking.

Alle kleuren van de regenboog

Ook het scala kleuren overtreft het bevattingsvermogen. Aluminium is bijvoorbeeld in alle RAL-kleuren leverbaar en in kunststof heeft men 24 kleuren ter beschikking en diverse oppervlaktestructuren, waaronder een met houtnerfmotief.

Materialen en motieven

Damen & Groen BV levert kozijnen in allerlei soorten motieven. Zo behoort hardhout tot de mogelijkheden, hiervoor gebruikt men uitsluitend A-klasse Meranti of affromosia en voor de ramen monteert men een draai-klep-systeem, afgedicht met rubber.

Voor welke kozijnen kiest u?

Als u zich aan het oriënteren bent voor nieuwe kozijnen, dan is het raadzaam om een aantal factoren mee te laten wegen in de beslissing.

• Bouwstijl van de woning

Kozijnen bepalen een deel van de uitstraling van de woning. Bijvoorbeeld bij landelijke woningen passen houten kozijnen goed en aluminium kozijnen geven een industriële en moderne look.

• Toepassing

Bij grote raamoppervlakten is het verstandig om voor aluminium kozijnen te kiezen.

• Onderhoud

Houten kozijnen vergen meer onderhoud dan kunststof of aluminium kozijnen. De twee laatstgenoemde kozijnen hoeven namelijk niet te worden geschuurd, geverfd of gelakt.

• Isolatiewaarde

Hogere isolatiewaarden van kozijnen zorgen voor een besparing in energiekosten. Van nature is hout een sterke isolator. Aluminium en kunststof kozijnen doen echter niet veel onder in isolatiewaarde door het gebruik van de nieuwste technieken.

• Budget

Aluminium kozijnen zijn over het algemeen duurder dan kunststof of houten kozijnen.

Deel dit: