Waarom HR++ glas beter is dan dubbel glas

HR++ glas klinkt misschien erg technisch, maar er zitten veel voordelen aan dit glas. In deze post leggen we u precies uit waarom het een slimme optie is voor uw ramen!

HR++ glas

Het klinkt als iets heel ingewikkelds, maar HR++ glas staat voor Hoog Rendements glas. Dat betekent dat dit glas beter isoleert dan enkel én dubbel glas. Dat komt door een speciaal isolatiefolie dat met een coating is bedekt. Dit folie ligt op de glazen en isoleert zo beter dan ander glas. Daarnaast zit er tussen de glasplaten geen gewone lucht, maar een edelgas. Dat zorgt voor nóg betere isolatie!

Hoeveel plusjes?

De + aanduiding staat voor de hoogte van het rendement. Oftewel, hoe meer plusjes, hoe beter de isolatiewaarde. Om het makkelijker te zeggen: een HR+ glas heeft een lagere isolatiewaarde dan een HR++ glas. Wilt u een optimaal isolerend raam, dan kiest u voor HR++ of HR+++ glas. Hoe meer plussen, hoe beter!

Wat levert het op?

HR++ glas is bedoeld om een ruimte beter te isoleren. Met HR++ glas zult u minder tocht ervaren, een gelijkmatige, aangename warmte in huis hebben en ook minder geluidsoverlast hebben. Door de dubbele glasplaat en de extra isolatie zal de drukke weg bij uw huis minder duidelijk overlast verzorgen.

Met HR++ glas bespaart u flink op uw energierekening. Hierdoor betaalt het HR++ glas zichzelf uiteindelijk terug!

Subsidies

Voor het installeren van isolerend glas zijn er subsidies beschikbaar. Zo heeft de Rijksoverheid een subsidie genaamd Energiebesparing Eigen Huis. Hiermee kunt u subsidie aanvragen voor 2 energiebesparende maatregelen, waaronder dubbel glas! Ook gemeentes bieden tegenwoordig subsidies aan voor duurzame maatregelen. U vindt een overzicht van alle informatie over subsidies hier.

Nog beter isoleren?

Kiest u voor een HR++ glas in uw woning? Denk er dan eens aan om ook isolerende kozijnen te nemen. Deze kozijnen zorgen voor een betere isolatie van het raam als geheel. Hiermee bespaart u nóg meer energie en kosten.

Damen&Groen HR++ glas

Iets voor u?

Wilt u ook een goed geïsoleerde woning? Neem contact met ons op over de mogelijkheden voor HR++ glas in uw huis! Dan kunt u optimaal genieten van uw wooncomfort.

Bel ons voor vrijblijvend advies!