• kozijnen vervangen

Kozijnen vervangen: wat komt er bij kijken?

Rot in het hout, een tochtige woning, een grootschalige verbouwing: u denkt na over het vervangen van de kozijnen. Maar welk materiaal is het beste en wat kost het precies? In deze blogpost zetten we het uiteen.

Welke materialen zijn er?

Kozijnen komen grofweg in drie soorten materiaal: kunststof, hout en aluminium. Wilt u uw kozijnen vervangen, dan is het verstandig om goed na te denken over het materiaal. Iedere soort heeft voor- en nadelen.

Kunststof:

– meer gevoelig voor inbraak

– verkleurt in de zon

+ goed betaalbaar

+ duurzaam, want het blijft lang goed

+ weinig onderhoud nodig

Hout:

– verf kan gaan bladderen

– het hout kan rotten en eventueel uw woning zelf schade toebrengen

+ klassieke uitstraling

+ goede isolatie

Aluminium:

– minder goede isolatiewaarde

– behoorlijk prijzig

+ hoge mate van inbraakveiligheid

+ minder slijtage

+ weinig onderhoud

Isoleren van uw woning

Het is verstandig om bij het vervangen van uw kozijnen ook aan de isolatie te denken. Kiest u voor goed isolerende kozijnen, dan is het slim om ook isolerend glaswerk te nemen! Denk aan dubbel glas of HR++ glas. Door deze combinatie heeft u een uitstekend geïsoleerde woning én bespaart u op uw energierekening.

Zelf vervangen of laten doen?

Het vervangen van kozijnen is zeker geen makkelijk klusje. Het is aan te raden om hier een vakman voor in te huren. Met vakkundige mensen krijgt u correct geplaatste kozijnen en voorkomt u kieren die tocht veroorzaken. Het verwijderen van de oude kozijnen en plaatsen van de nieuwe kan meestal op 1 dag gedaan worden.

kozijnen vervangen Damen&Groen
kozijnen laten vervangen

Ook uw kozijnen laten vervangen?

Damen&Groen staan bekend om haar expertise en plaatst al ruim 20 jaar de mooiste kozijnen! Wij kunnen u adviseren bij uw keuze voor een materiaalsoort en vervangen uw kozijnen zeer vakkundig. Neem contact met ons op over de mogelijkheden voor uw woning!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over uw wensen!