• nieuwe kozijnen

Serre bouwen: 5 zaken om niet te vergeten

Meer woonruimte, maar liever niet verhuizen? Dan is een serre bouwen een ideale methode, die bovendien de waarde van uw woning flink kan verhogen. Mits u het goed doet. Vergeet daarom de volgende 5 zaken niet bij het bouwen van een serre.

1. Vergunning en bouwtekening

Hoe enthousiast u ook bent; ga nooit lukraak aan de slag met het bouwen van een serre. Het is erg belangrijk om eerst alle randvoorwaarden op orde te hebben. Zo heeft u in de meeste gemeenten een bouwvergunning nodig. Met een gedetailleerde en nauwkeurige bouwtekening maakt u deze meeste kans dat uw plannen worden goedgekeurd. Doe dus eerst het voorbereidende werk, voordat u aan het graven en timmeren slaat.

2. Serre bouwen = budget bepalen

Net als met zoveel zaken, kan een serre al gauw in de papieren lopen als u het budget niet in de gaten houdt. Stel daarom vooraf een kostenbegroting op, waarin u alle producten meeneemt dat u nodig heeft voor de serre. Gereedschappen, materialen, aankleding, et cetera.

3. Leg een stevige fundering

Net als een woning, vraagt ook de bouw van een serre om een stevige fundering. Eeuwig zonde als u de serre op de tuintegels bouwt, om na een jaar te moeten concluderen dat de boel verzakt of scheurt en kan worden afgeschreven. Dat hóéft natuurlijk niet te gebeuren, maar bent u bereid om het risico te nemen? Gratis tip van Damen en Groen: als u het doet, doe het goed!

4. Voorkom winters trillen en zomers transpireren

Een serre bouwen? Dan wilt u een aangename plek creëren waar u het hele jaar heerlijk kunt vertoeven. Ook tijdens een hittegolf of als de sneeuwvlokken om u heen neerdwarrelen. Daarvoor is maar één oplossing: isoleren! Met bijvoorbeeld houten kozijnen, dubbel glas en een gedegen afwerking van de vloer en wanden, zorgt u ervoor dat de serre altijd een aangename temperatuur heeft. Zo voorkomt u bovendien onnodig hoge stookkosten.

5. Serre bouwen: het zit ‘m in de details

Wat voor serre wilt u? Strak en modern? Romantisch rond? Nagenoeg alles is mogelijk. Daarom is het verstandig om vooraf te bedenken waarvoor u de serre wilt gebruiken en hoe deze eruit moet zien. Als werkplek zijn bijvoorbeeld voldoende stroompunten en zonwerking belangrijk. Als plek om te ontspannen, zal het bijvoorbeeld belangrijk zijn dat de serre wordt gebouwd met uitzicht op die mooie bosrand schuin achter uw huis. Kortom: eerst bedenken, dan afwerken naar uw smaak en wensen.

Ziet u zelf een serre bouwen niet zitten? Besteedt u dit liever uit aan een professional? Damen en Groen bouwt al jarenlang de mooiste exemplaren! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, advies of een offerte.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de nieuwe serre van uw dromen!