Kozijnen laten vervangen? Let hierop!

Wilt u uw kozijnen laten vervangen? Dan is het belangrijk om goed op een aantal zaken te letten. Bijvoorbeeld op de materialen en leveranciers. Lees alle tips van aannemer Damen en Groen, zodat u precies weet hoe u de juiste keuzes maakt voor uw woning en kozijnen. En niet voor onnodige kosten komt te staan.

Zijn de kozijnen echt aan vervanging toe?

Kozijnen laten vervangen is een flinke kostenpost. Daarom is het slim om eerst te controleren of uw huidige kozijnen echt aan vervanging toe zijn, of dat zij nog opgeknapt kunnen worden. In een beginnend stadium is bijvoorbeeld aan houtrot nog veel te doen. U kunt hiervoor advies vragen aan een professioneel bouwbedrijf. Een expert kan u vertellen of de kozijnen daadwerkelijk aan vervanging toe zijn.

Welk materiaal kiezen?

  1. Houten kozijnen: voordelig in aanschaf, klassieke uitstraling, flexibel qua kleur en bewerking/afwerking.
  2. Kunststof kozijnen: duurzaam materiaal, weinig tot geen onderhoud, hoge isolatiewaarde.
  3. Aluminium kozijnen: licht en smal, inbraakbestendig, optimale isolatie van warmte en geluid.

Bij het maken van een keuze is het dus handig als u voor uzelf een wensenlijst opstelt. Moeten de kozijnen de komende decennia mee? Dan is kunststof verreweg de beste keuze. Wilt u daarentegen vooral een klassieke uitstraling creëren voor uw jarendertig-woning? Dan past hout beter. Streep uw wensen tegen elkaar af voor het maken van de juiste keuze.

 Wat kost dat? Kozijnen laten vervangen?

Hoogstwaarschijnlijk spelen ook de kosten een rol bij uw keuze!? Die verschillen per materiaalsoort en aannemer. Houten kozijnen zijn qua aanschaf het voordeligst, maar gaan daarentegen het minst lang mee. Als u dus een rekensom maakt op de langere termijn, kan kunststof voordeliger zijn. Vraag een of meerdere offertes op bij bouwbedrijven om een tarief en bedrijf te vinden dat past bij uw budget en wensen.

Wilt u ook uw kozijnen laten vervangen, maar komt u er zelf niet uit? Weet u niet welk materiaal het beste bij uw woning past of hoe u het beste kunt kiezen? Neem dan contact op met Damen en Groen in Culemborg voor advies op maat. Vrijblijvend natuurlijk.

Kozijnen schilderen met een mooi resultaat!
klassieke nieuwe kozijnen

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan