• damen&groen-stalen-kozijnen

Voor een kleiner budget: gebruik isolerend raamfolie

Heb je een beperkt budget, maar wil je wél meer isolatie? Overweeg dan isolerend raamfolie! Dit folie kan aardig wat isolatie opleveren. Lees verder voor alle do’s and don’ts!

Wat is isolerend raamfolie?

Isolerend raamfolie wordt gezien als een budgetvriendelijk, doch minder effectief alternatief voor HR++ glas. Je kan dit folie gebruiken op zowel enkel als dubbel glas. Op HR++ glas levert het niks extra’s op, aangezien HR++ glas al een speciale coating heeft.

Verschillende soorten folie

Bij isolerende raamfolies zijn er twee verschillende soorten, dus dat is goed opletten. Er is het zogenaamde warmtereflecterende raamfolie: dat is folie dat op de ruit zelf geplakt wordt. Daarnaast bestaat er ook kozijnfolie: dit folie wordt op het kozijn bevestigd en creëert een laag tussen het folie en de ruit. Kozijnfolie lijkt dus op een voorzetraam!

Voor- en nadelen

Wat zijn precies de voor- en nadelen van beide soorten folie?

Warmtereflecterende raamfolie:

– is vrij duur, de helft van HR++ glas

– moet door professionals worden aangebracht

– isoleert minder goed dan kozijnfolie

+ minder zichtbaar dan kozijnfolie

+ gaat langer mee dan kozijnfolie

+ 10 jaar garantie is gebruikelijk

+ goedkoper dan HR++ glas

Kozijnfolie:

– zichtbaarder dan isolerende raamfolie op glas

– vrij kwetsbaar

– moet om de paar jaar vervangen worden

+ isoleert beter dan folie op glas

+ eenvoudiger zelf aan te brengen

+ goedkoper dan folie op glas

Isolerend raamfolie versus HR++ glas

Een isolerend raamfolie kan een eenvoudige oplossing zijn om beter te isoleren. Het is goedkoper dan HR++ glas, en bespaart u stookkosten. Het kozijnfolie is relatief eenvoudig zelf aan te brengen, waardoor u ook kosten bespaart.

Echter, er zijn ook risico’s met een isolerend raamfolie. Het is absoluut niet hetzelfde als HR++ glas, dus de isolatie is niet van hetzelfde niveau. Tevens is dit een tijdelijke oplossing, waar HR glas niet om de paar jaar vervangen hoeft te worden. En het belangrijkste: er zijn veel slechte, goedkope producten op de markt. Deze beweren te isoleren, maar doen in feite niets. Koop geen kat in de zak en laat u goed informeren door een vakman!

damen&groen folie
Damen&Groen isolerend raamfolie
Damen&Groen folie

Isolerend raamfolie iets voor u?

Als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke tussenoplossing, is raamfolie misschien iets voor u! Laat u goed informeren over de mogelijkheden, zodat u een hoge kwaliteit folie krijgt. Neem contact met ons op voor een goed gesprek hierover!

Neem contact op met Damen & Groen voor vrijblijvend advies!