Huis uitbouwen: 7 populaire methoden

Niet verhuizen, maar wel meer ruimte in huis. Het is een wens van veel woningbezitters. Wat zijn de mogelijkheden? En is een huis uitbouwen wel te betalen? Damen en Groen zette 7 populaire methoden voor aanbouw op een rij. Misschien zit er voor u ook iets bij!?

  1. Klassieke uitbouw

Bij de uitbouw van een huis, denken de meeste mensen aan een klassieke uitbouw; een muur uitbreken en een extra gedeelte aan de woning laten bijbouwen. Met zo’n uitbouw wint u veel ruimte en kunt u helemaal zelf bepalen wat u wilt en hoe dit moet gebeuren. Vanzelfsprekend is het een flinke investering in uw woning.

  1. Prefab uitbouw

Tegenwoordig wordt voor een huis uitbouwen ook steeds vaker gebruik gemaakt van prefab-onderdelen. De mogelijkheden op maat zijn wellicht iets meer beperkt, maar de aanbouw is van hoge kwaliteit en kan snel worden gerealiseerd. Een groot voordeel als u niet lang in een verbouwing wilt zitten.

  1. Serre

Een serre is een geïsoleerde aanbouw van voornamelijk glas, die als overkapping wordt aangesloten op uw woning. Hierdoor krijg u als het ware een extra kamer aan uw woning. Iets anders dan een “gewone” uitbouw dus, waarbij de bestaande ruimte groter wordt.  Een serre is tevens ideaal als u graag het hele jaar “buiten” zit, maar dan wel warm en droog.

  1. Erker

Uw huis uitbouwen kan ook met een erker. Dit is een extra ruimte aan de gevel van uw woning, die daardoor iets verder de straat of tuin in steekt. Anders dan een serre, heeft hij geen glazen achterwand en staat dus in open verbinding met uw woonkamer of keuken. Een erker lijkt van buiten misschien klein, maar levert binnen vaak behoorlijk wat ruimte op.

  1. Veranda

Een veranda is veelal een open, houten aanbouw aan uw woning, vergelijkbaar met een terrasoverkapping. Soms is hij aan 1 of meer zijden dicht, soms is het alleen een overkapping van glas of hout. Hierdoor kunt u door het jaar heen vaker buiten zitten. Bijvoorbeeld als het regent, maar als de temperatuur wel aangenaam is. Een veranda is stukken voordeliger dan uw huis uitbouwen, maar u krijgt dus wel echt een buitenruimte. Geen extra ruimte binnen.

  1. Dakkapel

Wilt u niet op de begane grond, maar juist op een bovenverdieping met een schuin dak meer ruimte creëren? Dan zoekt u een dakkapel. Net als een uitbouw zijn dakkapellen vaak een behoorlijke kostenpost, maar u wint er zoveel licht en ruimte mee dat het vaak een investering is die zichzelf op termijn terugverdient.

7. Overkapping

Een terrasoverkapping of tuinoverkapping is vergelijkbaar met een veranda. Het is een (deels) open overkapping die aan de woning wordt gebouwd. Dit kan bijvoorbeeld ook een carport zijn, om de auto droog weg te zetten en ’s winters te voorkomen dat u ruiten moet krabben.

Voordelig uw huis uitbouwen via Damen en Groen

Denkt u er ook over na om uw huis te laten uitbouwen? Neem dan vrijblijvend contact op met Damen en Groen voor meer informatie, persoonlijk advies of een vrijblijvende (maar natuurlijk wel scherp geprijsde) offerte.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!